Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

TAVUKLU MANTI (6 kişilik)

Hamur için :
300 g. un
2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz

İç için:
300 g. tavuk kıyması
150 g. soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 kırmızı, 1 yeşil taze biber
1 çorba kaşığı Vegeta

Soğuk yoğurt sosu:
400 g. yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
biraz tuz ve karabiber

Un, yumurta, süt, zeytinyağı ve tuz ile hamuru yoğurun. İki parçaya bölüp,
üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika dinlendirin.
Doğranmış soğanı margarinde kavurup, kıymayı ekleyerek,
kısa bir süre pişirin. Daha sonra kare seklinde kestiğiniz
biberler ile Vegeta'yı ve suyu ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin.

Hamuru, üzerine un serpilmiş bir yüzeyde ince bir biçimde açın.
İstediğiniz bir kalıp ile hazırlayacağınız şekilli hamurları
tuzlu suda 7 dakika haşlayın. Bir kapta; yoğurt, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu karıştırın. Sosu sıcak hamurun üzerine döküp, üstüne eti koyun. Bu şekilde hazırladığınız mantıyı yanında yeşil salata ile servis yapın.

Tavsiye: Hamurun yapışmaması için haşlama suyuna 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.

Hazırlama süresi: 30 dakika + hamur dinlendirme süresi
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder