Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Pideli Köfte (6 kişilik)



Gerekli Malzemeler:
750 g. dana veya koyun kıyması
100 g. soğan
1 yumurta
1 dilim kuru ekmek (30 g.)
400 g. yoğurt, 2 pide
1 çorba kaşığı Vegeta

Domates sosu için:
600 g. domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı Vegeta

Eti büyük bir tencereye koyup, içine; doğranmış soğan, yumurta, daha önce 0,5 dl. suda yumuşattığınız, suyu süzülmüş ekmeği ilave edin. Üzerine Vegeta serpip, hepsini karıştırın. Kıyma etinden köfteleri ızgara veya yağsız bir tavada pişirin.

Bu arada domates sosunu hazırlayın. Domatesin kabuğunu soyup, çekirdeklerini temizleyin ve kare biçiminde kesin. Sıcak zeytinyağında domatesleri kavurun. Şeker, karabiber ve Vegeta ekleyin. Sos kıvamına gelinceye kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Pideleri fırında biraz ısıttıktan sonra, büyük bir tabağa koyup, üzerine pişmiş köfteleri dizin. Yemeğin yanında domates sosu ve yoğurt ile servis edin.

Tavsiye: Domates sosu için, taze domates mevsimi değilse, konserve domates de kullanabilirsiniz.

Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder