Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

TAVUKLU VE ISPANAKLI BÖREK (VEYA TART) (6 kişilik)

Kıtır (yağlı) hamur için :
300 g. un
200 g. margarin
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
biraz tuz

İçi için:
250 g. pişmiş tavuk göğsü
700 g. ıspanak
150 g. kaymak
1 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 çorba kaşığı galeta unu
1 baş soğan
biraz tuz, karabiber
20 g. margarin
1 yumurta akı
1 yumurta
1 çorba kaşığı Vegeta

Un, margarin, kabartma tozu, yumurta sarısı, yoğurt ve biraz tuz ile
hamuru yoğurup, soğuk yerde bir saat dinlendirin. Bu arada suda
yıkanmış ıspanağı iyice kesip, dilimleyin. Biraz tuzlayıp, 10
dakika dinlendirin. Pişmiş tavuk etini küçük parçalar halinde kesin,
Soğanı dilimleyip, yağda kavurun. Tavuk etini ilave edip, kısık ateşte biraz pişirin. Elinizle suyunu sıktığınız ıspanağı tavuk etine ekleyip, üzerine Vegeta ve karabiber serperek, 5 dakika pişirin.

Soğuttuğunuz tavuklu ıspanağa; yumurta, yumurta akı, kaymak,
galeta unu, parmesan, karabiber katarak, hepsini iyice karıştırın. Soğuk
hamurun yarısını 28 cm. çapında bir tepsi büyüklüğünde açın. Hamura çatal ile delikler açıp, 220 ºC'de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından
çıkardığınız yarı pişmiş hamurun üzerine ıspanaklı içi yayın. Geriye
kalan hamuru üzerine rendeleyip, böreği 200 ºC'de 20 dakika daha
pişirmeye devam edin. Yoğurtla servis yapın.

Tavsiye: Fırından çıkardığınız böreği 10 dakika soğutup kesin.
Ispanak yerine pazı da kullanabilirsiniz. Börek hamurunu bir gün önce de
hazırlayabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 45 dakika + börek hamurunun dinlenmesi için gerekli zaman
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder