Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

MARULLU ETLİ SARMA (6 kişilik)

2 marul
250 g. kıyma
2 baş soğan
400 g. domates
yarım demet maydanoz
100 g. pirinç
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 bardak su
1 çorba kaşığı Vegeta

Marul yapraklarını yıkayıp, sıcak suda haşlayın. Soğuk suyun içine alarak, soğutun ve süzün. Bir kapta; kıyma, ince doğranmış soğan, pirinç, kabuk ve
çekirdekleri temizlenmiş, kare şeklinde kestiğiniz domates, doğranmış
maydanoz, Vegeta, karabiber ve kimyonu karıştırın. Hazırladığınız içi marul yaprakları ile sarın. Sarmaları bir tencereye dizip, üzerine yağ ve su
ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirip,
sıcak servis yapın.

Tavsiyemiz: Sarma ile yoğurt veya ayran servisi yapabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 70 dakika
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder