Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Patlıcan (8 kişilik)



Gerekli Malzemeler:
1 kg. domates
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı Vegeta
4 adet orta boy patlıcan
2 litre su
2 çay kaşığı tuz
1 limon suyu

Büyük bir tencereye su koyup, içine limon suyu ile tuz ekledikten sonra, suyu kaynatın.

Patlıcanları ince dilimler halinde kesip, kaynar suda haşlayın ve suyunu süzün. Domatesleri yıkayıp, kabuk ve çekirdeklerini temizleyin. Kare biçiminde kesip, sıcak yağda biraz kavurduktan sonra; Vegeta, karabiber, şeker ve ezilmiş sarımsak ekleyin.

Suyu süzülmüş patlıcanları ilave edip, kapağı kapalı tencerede 10 dakika pişirin.

Domatesli patlıcanları soğutup, ana yemek veya köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tavsiye: Taze domates mevsimi değilse, konserve domates de kullanabilirsiniz.

Hazırlama Süresi: 50 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder