600 g. karnıbahar
1 limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
salata tipi Vegeta
karabiber
40 g. çekilmiş susam
50 g. çekilmiş ceviz
Karnıbaharın yapraklarını temizleyip, içini hafif tuzlu suda haşlayın. 10-15
dakika suda haşladıktan sonra süzün. Büyük bir tabağa soğuması için koyun. Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, karabiber ve salata tipi Vegeta'yı karıştırın. Sosu karnıbaharın üzerine döküp, üzerine çekilmiş susam ve ceviz serpin.
Tavsiye: Salatanın içine ince doğranmış kırmızı pul biber de koyabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 35 dakika.
Zorluk derecesi: Kolay
2 Mayıs 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder