Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Arpacık Soğanlı Yahni (6 kişilik)



Gerekli Malzemeler:
750 g. kemiksiz dana eti
300 g. arpacık soğanı
4 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
300 g. mantar
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tarçın
350 g. sıcak su
karabiber
maydanoz (süs için)
1 çorba kaşığı Vegeta

Dana etini kuşbaşı olarak sıcak yağda, biraz su ekleyip, 20 dakika kadar kavurun.

Tencereyi ateşten çekip; kırmızı toz biber, karabiber, tarçın, arpacık soğanı, ince doğranmış sarımsak ve Vegeta'yı ilave edip, iyice karıştırın. Biraz su ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak, hafif ateşte 30 dakika pişirin.

Et biraz yumuşadığında, doğranmış mantar ve sirke ekleyip, üzerine sıcak su dökün. Et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı tencerede pişirin. Servis yapmadan önce üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Tavsiye: Etin daha çabuk yumuşaması için sirkeyi sonuna doğru ilave edin.

Hazırlama Süresi: 90 dakika
Zorluk Derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder