Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Nohutlu Tavuklu Pilav (6 kişilik)




Gerekli Malzemeler:
1 kg. tavuk budu
200 g. nohut
1 soğan
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı Vegeta

Pilav için:
200 g. pirinç
600 g. sıcak su
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı Vegeta

Nohutu bir gece önceden suya yatırın. Ertesi gün haşlayıp, suyunu süzün. Sıcak yağda tavuk etini kavurup, dilim şeklinde doğradığınız soğanı ve Vegeta'yı ilave edin. Hepsini 10 dakika kadar pişirin.

Daha sonra nohut, kimyon ve domates salçasını ekleyip, arada bir su ilave ederek, 20 dakika kadar pişirin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün ve sıcak tereyağında biraz kavurun. Su, karabiber ve Vegeta ekleyip, hafif ateşte 10 dakika pişirin. Pilavı; tavuk eti ve nohut ile sıcak servis edin.

Tavsiye: Bu yemekte konserve nohut da kullanabilirsiniz.

Hazırlama Süresi: 45 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder