700 g. kabak
1 demet maydanoz
150 g. taze peynir
1 su bardağı süt
1 demet dereotu
40 g. un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kimyon
6 yufka
1 çorba kaşığı Vegeta
Sosu için:
3 yumurta
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı süt
1 çay kaşığı yoğurt
Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin. Biraz tuzlayarak, süzün. İçine; süt, un, Vegeta, yağ, peynir, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave edip, hepsini iyice karıştırın. Bir kapta; yumurta, yağ, süt ve yoğurt ile sos yapın. Üç yufkayı çalışma masasına serip, üzerine yumurtalı sosu sürün. Sosun bir kısmını, pişmiş böreklerin üzerine sürmek için saklayın. Üzerine yumurtalı sos sürdüğünüz yufkaları, geriye kalan yufkalara kabak içini yaydıktan sonra üç ayrı börek şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye koyup, geriye kalan yumurtalı sosu sürün. Üzerine kimyon serptiğiniz böreği daha önce 180 °C'de ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.
Tavsiye: Bu böreğin hazırlanmasında yumurtalı kalınca yufkaların
kullanılması tavsiye olunur.
Hazırlama süresi: 60 dakika
Zorluk derecesi: Orta
2 Mayıs 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder