Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

KÖFTE VE PATLICANLI PAÇA (8 kişilik)

500 g. kıyma
8 patlıcan
1 baş soğan
2 dilim ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 çeri domates
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
4 yeşil sivri biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
30 g. tereyağı
1,5 çorba kaşığı Vegeta

Ekmek içini suda yumuşatıp, süzün. Bir kapta; et, ekmek, ince doğranmış
soğan, toz kırmızı biber, bir çorba kaşığı Vegeta, karabiber ve bir çorba
kaşığı zeytinyağı karıştırın. Karışımı 20 dakika kadar dinlendirin. Ceviz
büyüklüğünde hazırladığınız köfteleri yağsız tavada pişirin. Bütün patlıcan,
sivri biber ve domatesi fırında pişirin. Biber ve patlıcanların kabuğunu
soyun. Patlıcanları uzunlamasına kesip, biraz margarinde kavurun. İçine
yarım çorba kaşığı Vegeta ve 2 diş ezilmiş sarımsağı karıştırın. Bir tabağa
önce patlıcanları dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip, sarımsaklı yoğurdu da ilave edip, pişmiş sivri biber ve domates ile süsleyin.

Tavsiye: Sivri biber ve domatesleri fırına, patlıcanlar yarı piştikten sonra sürün.


Hazırlama süresi: 80 dakika
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder