Sayfalar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Spagetti (6 kişilik)



Gerekli Malzemeler:
500 g. spagetti
350 g. patlıcan
250 g. kabak
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
biraz tuz, karabiber
1 çorba kaşığı Vegeta


Domates sosu için:
400 g. taze domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı Vegeta


Patlıcanları yıkayın. Küp şeklinde kesip, tuzlayın. 5 dakika dinlendirip, süzün. 3 çorba kaşığı sıcak yağda hazırladığınız patlıcanları kızartın. Kare kestiğiniz kabakları ekleyin. Hafifçe karıştırıp, üzerine karabiber ile Vegeta serpin. Hafif ateşte 10 dakika pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip, kare şeklinde kesin. Zeytinyağında biraz doğranmış sarımsağı kavurun. Domates, şeker, Vegeta ve karabiber ilave edin. Hepsini 5 dakika kavurduktan sonra, domates salçasını ekleyin. Domates sosunu patlıcanların üzerine dökün.

Spagettiyi tuzlu su ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu süzüp, hemen sebze sosu ile iyice karıştırın. Üzerine doğranmış maydanoz serpin. Doğranmış parmesan peyniri ile sıcak servis edin.

Tavsiye: Spagetti yerine isteğinize göre başka çeşit makarna da kullanabilirsiniz.

Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder