Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

MANTARLI MERCİMEK ÇORBASI (4-6 kişilik)

100 g. yeşil mercimek
200 g. kırmızı mercimek
2 baş soğan
200 g. mantar
1,5 litre su
2-3 taze fesleğen yaprağı
1 defne yaprağı
70 g. margarin
2 diş sarımsak
1 limon
kırmızı pul biber
bir tutam nane
1,5 çorba kaşığı Vegeta

Bir gece önce suya yatırdığınız kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı ayrı haşlayın. Margarinde soğan ve büyük parçalar şeklinde kestiğiniz mantarları kısa bir süre kavurun. Üzerine su ilave edip, pişirmeye devam edin. Yarı pişmiş mantarların üzerine; haşlanmış ve süzülmüş mercimek, defne yaprağı ve Vegeta koyduktan sonra, su ilave edin. 15 dakika pişirin. İçine doğranmış fesleğen, kırmızı pul biber, ezilmiş sarımsak ve yarım limon suyunu karıştırın. Hepsini hafif ateşte 2-3 dakika kaynatarak, isteğinize göre biraz tuz ilave edip, sıcak servis yapın.

Tavsiye: Limonun artan yarısını dilimlere bölerek, çorbanızı süsleyebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 60 dakika + mercimeğin suya yatırılması için gerekli
zaman
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder