Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

HİNDİ YAHNİSİ (4 - 6 kişilik)

HİNDİ YAHNİSİ
(4 - 6 kişilik)

2 adet hindi budu (1-1,2 kg.)
500 g. patates
100 g. havuç
4-5 adet arpacık soğanı
2 defne yaprağı
1-1,2 litre sıcak su
kekik
karabiber
1 çorba kaşığı Vegeta

Hindi butlarının kemiklerini ayıklayıp, her budu yarıya kesin. Eti; üstünü
kapatacak kadar su koyduğunuz büyük bir tencerede, içine defne yaprağı ve
Vegeta ilave ederek, hafif ateşte 40 dakika pişirin. Arpacık soğanı,
yarıya kesilmiş patates, büyük parçalar halinde kesilmiş havuç, kekik ve
karabiber ilave edin. Yahniyi 30 dakika pişirip, sıcak servis
yapın.

Tavsiye: Bu yemek düdüklü tencerede daha çabuk pişer.

Hazırlama süresi: 80 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder