Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

TAVUKLU KÜÇÜK BÖREK (6 kişilik)

3 yufka
600 g. tavuk filetosu
60 g. havuç
2 yumurta
200 g. mantar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Vegeta

Kızartma için:
200 g. bitkisel yağ

Tavuk etini 20 dakika suda kaynatın. Mantarları ince ince doğrayıp, bir
çay kaşığı yağda kavurun. Bir kapta; ince kesilmiş, soğuk pişmiş tavuk etini, rendelenmiş havucu, yumurta ve baharatı karıştırın. Yufkaları dikdörtgen biçiminde kesip herbirine üzerine hazırladığınız içi paylaştırarak, katlayın. Börekleri sıcak yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Tavsiye: Pişen börekleri fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerine koyun.

Hazırlama süresi: 75 dakika
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder