600 g. tavuk kıyması
2 diş sarımsak
2 taze soğan
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı Vegeta
Panesi için:
2 yumurta
4 çorba kaşığı susam
Ek yemek için:
yarım kg. patates
200 g. havuç
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı Vegeta
Tavuk etini büyük bir tencereye koyup; ezilmiş sarımsak, karabiber, ince
doğranmış taze soğan ve Vegeta ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp, soğuk
bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bu arada ek yemeğini hazırlayın.
Havuç ve patatesin kabuğunu soyarak, az tuzlu kaynar suda biraz haşlayıp,
suyunu süzün. Üzerine Vegeta serpip, karıştırın. Ateşe dayanıklı bir
tencereye koyarak, yağlayın. Önceden 220 ºC'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Köfteleri hazırlayıp, önce çalkalanmış yumurtaya, daha sonra susama
bulayın. Köftelerin her iki tarafını 6-7 dakika hafif ateşte kızartın. Köfteleri kızarmış patates ve havuçla servis yapın.
Tavsiye: Köftelerin daha gevrek olması için kıymaya 1 çay bardağı maden suyu ilave edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 40 dakika + etin soğukta dinlendirilmesi için gerekli
zaman
Zorluk derecesi: Kolay
2 Mayıs 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder