Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

KABAK VE ISPANAK ÇORBASI (4 kişilik)

500 g. ıspanak
700 g. kabak
70 g. havuç
1 baş soğan
1 litre su
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 dal maydanoz
3 yaprak taze fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
nane
1 çorba kaşığı Vegeta

Ispanağı yıkayıp, ince ince kesin. Doğranmış soğanı kısa bir süre zeytinyağında kavurup, içine kabağı, ıspanağı ve kare biçiminde kestiğiniz havuçları ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp, birkaç dakika kavurun. Üzerine kaynar su ile Vegeta ilave edin. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Yemeğin bitimine yakın domates salçası, doğranmış maydanoz ve fesleğen ilave edin. 5 dakika daha pişirmeye devam edip, üzerine nane serperek sıcak servis yapın.

Tavsiye: Ispanak yerine isteğinize göre başka mevsimlik yapraklı sebze de
kullanabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 35-40 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder