300 g. kıyma
1 baş soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
karabiber
1 çay kaşığı Vegeta
Pilav için:
200 g. pirinç
600 g. sıcak su
250 g. konserve bezelye
3 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı Vegeta
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıcak margarinde doğranmış soğanı kavurup, kıymayı ilave ederek, hepsini
15 dakika pişirin. Daha sonra kekik, karabiber, Vegeta, domates
salçası ekleyerek 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci biraz margarinde kavurun. Vegeta katıp,
su ekledikten sonra, hafif ateşte 5 dakika pişirin. İçine suyu
süzülmüş bezelyeleri karıştırarak, kapağı kapalı tencerede 5 dakika daha
pişirin. Pilav ve bezelyeyi büyük, ısıtılmış bir tabağa koyarak, üzerine kıymayı yayın. Rendelenmiş peynir serperek, sıcak servis edin.
Tavsiye: Servisten önce tencere kapağı kapalı olarak 5 dakika
dinlendirirseniz, pilavınız daha da lezzetli olur.
Hazırlama süresi: 45 dakika
Zorluk derecesi: Kolay
2 Mayıs 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder