Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

NOHUTLU BULGUR PİLAVI (4-6 kişilik)

20 g. tereyağı
2 başsoğan
100 g. bulgur
100 g. nohut
400 g. sıcak su
1 çorba kaşığı Vegeta

Bir gün önce suya yatırdığınız nohutu suda haşlayıp, süzün. Sıcak
tereyağda dilim dilim kestiğiniz soğanı kavurup, üzerine bulgur ilave edin.
Hepsini 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin. Nohut ve Vegeta'yı
ekleyip, hafif ateşte 10-15 dakika pişirin. Nohutlu bulgur
pilavını ana yemek veya ara sıcak olarak servis yapın.

Tavsiye: Hazırlanması kolay bu yemekte konserve nohut da
kullanabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder