Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

SUSAMLI BULGUR (6 kişilik)

200 g. bulgur
600-650 g. sıcak su
2 taze soğan
100 g. havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 çorba kaşığı kavrulmuş fındık
2 çorba kaşığı soya sosu
karabiber
1 çorba kaşığı Vegeta

Halka biçiminde kestiğiniz havuçları zeytinyağında biraz kavurduktan sonra,
üzerine doğranmış taze soğanı ilave edin. Hepsini biraz ateşte kavurduktan
sonra, yıkanmış ve süzülmüş bulguru ilave edin. Hepsini karıştırıp,
üzerine sıcak suyu dökün. Vegeta ve karabiber ekledikten
sonra hafif ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Sonunda içine susam,
kavrulmuş iri parçalı fındık, maydanoz ve soya sosunu karıştırın.
Tencerenin kapağını kapayıp, 5 dakika bekletin.

Tavsiye: Bu şekilde pişirdiğiniz bulguru rendelenmiş beyaz peynir ile servis
yapın.

Hazırlama süresi: 30 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder