Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

SOSLU KUZU KIZARTMASI (6 kişilik)

500 g. kemiksiz kuzu eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
200 g. kaymak
7-8 çeri domates
7-8 arpacık soğanı
1 çay kaşığı kekik
3 yumurta
150 g. Edam veya gravyer peyniri
3 dal maydanoz
karabiber
1 çorba kaşığı Vegeta

Eti kuşbaşı doğrayıp, üzerine Vegeta serpin. Bir tavada yağı ısıtıp, etleri
arada bir su ilave ederek orta ateşte pişirin. Etin pişmesine yakın; kabuğu soyulmuş ve yarıya kesilmiş arpacık soğanı, domates ve karabiber ekleyin. Hepsini 5 dakika daha pişirin. Sonunda üzerine kekik serpin. Eti; yağlanmış, ateşe dayanıklı bir kaba koyun.

Bir kapta krema haline gelecek şekilde kaymak, yumurta, rendelenmiş peynir, doğranmış maydanoz ve yarım çay kaşığı Vegeta'yı karıştırın. Bu kremayı et ve sebzelerin üstüne dökerek, önceden 200 °C'de ısıttığınız fırına sürün. Altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Tavsiye: Yemeğinizi dilediğiniz salata ile servis yapabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 70 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder