Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

EKMEKLİ KUZU KEBABI (4 kişilik)

4 adet yuvarlak ekmek
500 g. kuzu kıyması
5 domates
2 acı sivri biber
3 taze soğan
4 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
6 siyah zeytin
1 çorba kaşığı Vegeta

Süs için:
6-7 adet çeri domates
2-3 acı sivri biber

Ekmeklerin üst kısmını kapak şeklinde kesin. Ekmek içini kesip, dışarı
çıkarın. Eti kısa bir süre yağda kavurup, suyu uçana kadar pişirmeye devam
edin. Ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış acı sivri biber, soğan, çekirdekleri
temizlenip, kare şeklinde kesilmiş domates, Vegeta, kekik ve defne
yaprağı ilave edin. Kapağı kapalı olarak bir tencerede 25 dakika
pişirin. Sonunda doğranmış zeytinleri ilave edin. Eti; ekmeklerin üzerine yayıp, çeri domates ve acı sivri biber ile süsleyin. Ekmeklerin kapaklarını kapatarak servis yapın.

Tavsiye: Bu şekilde yapılan sandviçler daha kıtır olması için fırında 170°C
de 5-10 dakika kadar ısıtılabilir.

Hazırlama süresi: 45 dakika.
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder