Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

KIRMIZI TURP KREM ÇORBASI (4 kişilik)

1 demet kırmızı turp
40 g. pirinç
50 g. margarin
30 g. un
800 g. su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı Vegeta
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kırmızı turpları ve yapraklarını temizleyip, suda yıkayın. Turp
yapraklarını ince doğrayın. Kırmızı turpları ise bir bardak su ilave ederek, mikserde püre haline getirin. Unu margarinde kavurup; içine kırmızı turp püresi, Vegeta ve pirinç ilave edin. Üzerine geriye kalan suyu döküp, 10
dakika pişirin. Süt ve kırmızı turp yapraklarını ekleyerek, pirinçler
olana kadar pişirmeye devam edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
serperek servis edin.

Tavsiyemiz: Çorbanın daha kıvamlı olması için içine kare biçiminde
kestiğiniz bir patatesi de ilave edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 35 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder