Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

HASAN PAŞA KÖFTESİ (4 kişilik)

HASAN PAŞA KÖFTESİ
(4 kişilik)

500 g. dana kıyması
2 dilim ekmek
2 yumurta
1 baş soğan
1 çorba kaşığı Vegeta
3-4 patates
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı süt
tuz, karabiber

Ekmek içini suya koyun ve süzün. Etin içine; ekmek, doğranmış soğan, yumurta, Vegeta ve karabiber ilave edip, hepsini iyice karıştırın. Yumurta
büyüklüğünde köfteleri yapıp, ortasına iç gelecek şekilde bastırın.
Köfteleri yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine 2 çay kaşığı yağ döküp,
önceden 190ºC'de ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.

Patatesleri kabukları ile suda haşlayın. Kabuklarını soyup, çatalla ezin. İçine süt ve tuz kattıktan sonra, püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Köfteleri fırından çıkarıp, içini patates püresi ile doldurun. 4-5 dakika kadar daha fırında pişirin.

Tavsiye: Sıcak köfteleri yeşil salata ile servis yapın.

Hazırlama süresi: 60 dakika.
Zorluk derecesi: Orta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder