Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

SAFRANLI TAVUKLU PİLAV (4 - 6 kişilik)

Pilav için:
200 g. pirinç
1 çay kaşığı safran
1 baş soğan
600 g. sıcak su
2 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı Vegeta

Biberli tavuk eti için:
600 g. kemiksiz tavuk göğsü
3 adet taze biber (kırmızı, sarı, yeşil)
1 çay kaşığı safran
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
80 g. kavrulmuş badem
1 çorba kaşığı Vegeta

Tavuk göğüslerini ve biberleri çubuk şeklinde kesin. Sıcak yağda tavuk
etini kızartıp, biberleri ilave edin. Üzerine Vegeta serpip,
biraz su ilave ederek, 10 dakika pişirin. Sonunda safran ve
doğranmış sarımsakları ekleyin.

Pirinci yıkayıp, kurulayın. Dilim dilim doğradığınız soğanı sıcak
tereyağında biraz kavurun. Üzerine pirinç ilave edip, hepsini 2 dakika daha
pişirmeye devam edin. Daha sonra su, safran ve Vegeta ekleyin. Pilavı
hafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirin. Bu şekilde pişirdiğiniz pilavın
üzerine kavrulmuş badem parçalarını serpip, tavuk göğüsleri ile birlikte servis yapın.

Tavsiye: Bu yemeğin hazırlanmasından tavuk göğsü yerine, diğer kümes hayvanlarının beyaz eti de kullanılabilir.

Hazırlama süresi: 35-40 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder