500 g. ıspanak
700 g. kabak
70 g. havuç
1 baş soğan
1 litre su
1 çorba kaşığı domates salçası
4-5 dal maydanoz
3 yaprak taze fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
nane
1 çorba kaşığı Vegeta
Ispanağı yıkayıp, ince ince kesin. Doğranmış soğanı kısa bir süre zeytinyağında kavurup, içine kabağı, ıspanağı ve kare biçiminde kestiğiniz havuçları ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp, birkaç dakika kavurun. Üzerine kaynar su ile Vegeta ilave edin. Orta ateşte 25 dakika pişirin. Yemeğin bitimine yakın domates salçası, doğranmış maydanoz ve fesleğen ilave edin. 5 dakika daha pişirmeye devam edip, üzerine nane serperek sıcak servis yapın.
Tavsiye: Ispanak yerine isteğinize göre başka mevsimlik yapraklı sebze de
kullanabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 35-40 dakika
Zorluk derecesi: Kolay
2 Mayıs 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder