Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

NOHUT VE TAVUKLU ERİŞTE (6 kişilik)

700 g. tavuk göğsü
1 paket erişte
600 g. domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 g. soğan
2 çorba kaşığı margarin
yarım demet maydanoz
400 g. konserve nohut
karabiber
1 çorba kaşığı Vegeta

Erişteyi tuzlu suda "al dente" usulü haşlayın, Suyunu süzüp,
içine bir çorba kaşığı zeytinyağı karıştırın. Tavuk etini kare biçiminde
kesip, biraz margarinde kavurun. Doğranmış soğan ilave ederek, hepsini
birlikte pişirin. Domateslerin kabuğunu soyun. Çekirdeklerini temizleyip, kare şeklinde kestikten sonra, tavuk etine ilave edin. Pişmiş nohut, Vegeta ve karabiberi karıştırarak, biraz pişirin. Eriştenin üzerine sosu döküp,
karıştırın. Hepsini yağlanmış, ateşe dayanıklı bir tencereye koyun. Daha
önce 180 º C'de ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Fırından
çıkardığınız yemeğin üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Tavsiye: Bu yemeği sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Hazırlama süresi: 50 dakika
Zorluk derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder