Sayfalar

22 Nisan 2010 Perşembe

DOMATESLİ BULGUR (6 kişilik)



Gerekli Malzemeler:
20 g. tereyağı
200 g. bulgur
600-650 g. sıcak su
80 g. soğan
500 g. taze domates
2 çorba kaşığı domates salçası
karabiber, biraz tuz
1 çorba kaşığı Vegeta

Bol suda yıkanmış bulgur üzerine sıcak su dökün. Biraz tuzlayarak, hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Bir tava içinde ısıttığınız tereyağında, ince doğranmış soğanı pişirin. Üzerine; kabuğu soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve kare biçiminde kesilmiş domatesi ilave edin.

Hepsini 10 dakika kadar pişirin. Üzerine önce Vegeta ve domates salçası, daha sonra da bulguru ilave edin. Hepsini hafifçe karıştırıp, sıcak servis edin.

Tavsiye: Domatesli bulguru yeşil salata ile veya et yanında servis yapın.

Hazırlama Süresi: 30 Dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder